Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Egy 2022-ben indított, Tiszaföldvárral, Martfűvel és környékükkel foglalkozó helytörténeti oldalon jársz. Egy éve indítottam már egy honlapot (Muzsikaszó Tiszaföldváron, innen is elérhető), ahol egy, Tiszaföldvár zenei életével kapcsolatos kutatás kapcsán írt cikkeimet gyűjtöttem össze. Egy idő után zavarni kezdett, hogy az oldal statikus, és a témája is korlátozott, és szerettem volna egy gyakran frissülő, általános, helytörténeti oldalt létrehozni. Ennek a béta változatát böngészed most.
Nem tökéletes, igyekszem majd csiszolgatni. Őszintén szólva elég nagy hívei vagyunk (a pénztárcám és én) a csináld magad megoldásoknak, úgyhogy bizonyára lehetne, szebb, gyorsabb, okosabb de egyelőre ennyire telt. Nem csak anyagilag.
Fontos inspiráció volt, hogy a közösséget érintő cikkek, érdekességek publikálásának tere egyre szűkül, Tiszaföldváron a helyi újság megszűnt, kérdéses, hogy mikor fog (fog-e?) új indulni helyette. És alapvetően a nyomtatott sajtó korlátozott számú emberhez jut el. De ha már itt van az internet, miért ne használjuk ilyesmire, a macskás gifek és a facebook párbajok mellett? Szóval ezen az oldalon egyrészt hosszabb, tartalmasabb helytörténeti írásokat szeretnék majd közölni, másrészt gyakrabban frissülve (a napi jelzőt azért nem mertem elé írni) Morzsákat, apró érdekességeket, szórakoztató vagy éppen szomorú de mindenképpen különleges témájú újságcikkeket, fotókat, dokumentumokat megosztani. Remélem elnyeri a tetszésed. Egyelőre az oldalt egyedül készítem, de örülnék a vendégszerzőknek is. És a legfontosabb: köszönöm, ha olvasod, jó szórakozást és természetesen várom a visszajelzéseket.

Gere Péter
muzeológus